Propatria 3-2020

Hjem/2020/Propatria 3-2020
Propatria 3-20202020-06-24T08:28:40+02:00

Project Description

HV-14 i aksjon i nord: En annerledes påske

I år ble det en veldig annerledes påske for mange nordmenn. I stedet for hytteturer, grilling, skiturer og andre tradisjonelle aktiviteter, fikk vi i stedet en høytid der mange måtte holde seg hjemme. Noen fikk forsøke seg på å være både forelder og lærer samtidig. Også for mange i Heimevernet (HV) ble ting ble veldig annerledes denne gang.

Utgave: Propatria 3-2020|

Forsvarets sjefer om reservister i styrkestrukturen

NROF mener reservister har mye å tilby Forsvaret og styrkestrukturen. Dette kan du lese mer om i president Jørn Buøs kommentar på de foregående sidene. Forbundet har flere ganger argumentert med at korrekt balanse mellom fast ansatte og reservister er det som vil gi Norges forsvar mest mulig handlekraft per krone, senest i forbindelse med regjeringens forslag til Langtidsplan (LTP) denne våren. Pro Patria har snakket med flere sentrale militære ledere om hvordan de ser på reservister i styrkestrukturen, og hvordan de ser for seg et velfungerende reservistkonsept fra sine ståsteder.

Utgave: Propatria 3-2020|

Digitalisering av NROFs arkiver

Støvete bunker med dokumenter fra flere tiårs organisasjonsliv. Historikk, heraldikk og forsvarspolitiske innspill. Personalkonflikter, diskusjoner, medlemsaktiviteter og mer eller mindre gode ideer. Det er noe av innholdet i NROFs arkiv, stuet bort i B60 på Akershus – inntil tidligere generalsekretær Jørgen Berggrav gikk løs på pappeskene.

Utgave: Propatria 3-2020|

Forløpere til Kystjegerne: – Tanker utenfor boksen under Den kalde krigen

For noen måneder siden hadde jeg altså oppgaven å rydde i NROFs gamle papirarkiv. I bunkene av støvete dokumenter dukket det opp artikler, tegninger og skriv om Myggen-prosjektet som foreslo at private cabin-cruisere skulle kunne rekvireres og bevæpnes for å bidra i sjøinvasjonsforsvaret.

Utgave: Propatria 3-2020|

Norges neste forsvarssjef Eirik Kristoffersen: – Helt avhengige av reservister

Den nyutnevnte forsvarssjefen som skal ta over etter admiral Haakon Bruun-Hanssen i august, generalmajor Eirik Kristoffersen, varsler økt satsing på reservister når Forsvaret nå igjen skal styrkes. Kristoffersen ble av mange regnet som den sterkeste kandidaten, men sier han slett ikke tok det for gitt at han skulle bli den utvalgte.

Utgave: Propatria 3-2020|
Til arkiv
Alle artikler
Go to Top